Till kommunens startsida
Till konsthallens startsida
Talande webbLyssna

Leo Tecosky och Simon Klenell under arbete på Urban Glass i Brooklyn, USA, 2017. Foto: Cuentosdelcaribe

Leo Tecosky & Simon Klenell gäster i projektateljén AiR Gustavsberg

Gustavsbergs Konsthall presenterar vårens gäster i residens-ateljén, AiR Gustavsberg: Glaskonstnärerna Leo Tecosky och Simon Klenell. AiR Gustavsberg är ett samarbete mellan Gustavsbergs Konsthall och Ateljéföreningen G-studion.

Leo Tecosky bor och verkar i Brooklyn, New York, är en New York-baserad glaskonstnär som bredvid glaset också arbetar med grafik och måleri. är en hans arbetstekniker, bredvid bl.a. grafik och måleri. Han har uppmärksammats i ett flertal utställningar. Tecosky arbetar också med undervisning på olika utbildningar och glasstudior i USA och internationellt.

Simon Klenell är en av Sveriges mest uppmärksammade glaskonstnärer och har ett stort antal utställningar bakom sig, såväl i Sverige som utomlands. Hans konst präglas av en strävan efter utveckling och nya perspektiv på hantverk och estetik inom glaskonsten – traditioner som i hans händer får helt ny innebörd. Hösten 2017 startade han hyttan STHLM Glas i Gustavsberg.

Leo Tecosky och Simon Klenell fann varandra under ett residens i New York för en tid sedan och producerade då en gemensam utställning på plats. Nu är de båda inbjudna till Gustavsbergs Konsthall, i egenskap av såväl ateljé-gäster som utställare. Tillsammans producerar de en av konsthallens två sommarutställningar, Semiotics, som öppnar 26 maj 2018. Simon Klenell och Leo Tecosky är nu i full gång i hyttan STHLM Glas i Gustavsberg, och med projekt-ateljén som extra resurs.

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar