Till kommunens startsida
Till konsthallens startsida
Talande webbLyssna

Simon Klenell och Leo Tecosky producerar nu plats i Gustavsbergs sommarutställningen Semiotics, i hyttan STHLM Glas och konsthallens projektateljé. Foto: Gustavsbergs Konsthall

Leo Tecosky & Simon Klenell gäster i projektateljén AiR Gustavsberg

Gustavsbergs Konsthall presenterar vårens gäster i konsthallens residens-ateljén, AiR Gustavsberg: glaskonstnärerna Leo Tecosky och Simon Klenell. AiR Gustavsberg är ett samarbete mellan Gustavsbergs Konsthall och Ateljéföreningen G-studion.

Leo Tecosky bor och verkar i Brooklyn, New York, är en New York-baserad glaskonstnär som bredvid glaset också arbetar med grafik och måleri. är en hans arbetstekniker, bredvid bl.a. grafik och måleri. Han har uppmärksammats i ett flertal utställningar. Tecosky arbetar också med undervisning på olika utbildningar och glasstudior i USA och internationellt.

Simon Klenell är en av Sveriges mest uppmärksammade glaskonstnärer och har ett stort antal utställningar bakom sig, såväl i Sverige som utomlands. Hans konst präglas av en strävan efter utveckling och nya perspektiv på hantverk och estetik inom glaskonsten – traditioner som i hans händer får helt ny innebörd. Hösten 2017 startade han hyttan STHLM Glas i Gustavsberg.

Leo Tecosky och Simon Klenell fann varandra under ett residens i New York för en tid sedan och producerade då en gemensam utställning på plats. Nu är de båda inbjudna till Gustavsbergs Konsthall, i egenskap av såväl ateljé-gäster som utställare.

Tillsammans, med assistans av glaskonstnären Rasmus Nossbring, producerar de en av konsthallens två sommarutställningar, Semiotics, som öppnar 26 maj 2018. Simon Klenell och Leo Tecosky är nu i full gång i hyttan STHLM Glas i Gustavsberg, och med projekt-ateljén som extra resurs.
Den andra sommarutställningen är keramikern Päivi Ernkvists Magiska lådan

0 kommentarer har registrerats
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar