Tyck till
Talande webbLyssna

Senaste nytt från kommunfullmäktige, 
21 mars 2018

Dummybild

Här kan du läsa om några av de senaste beslut som fattats av Värmdös kommunfullmäktige.

Se webbsändningenöppnas i nytt fönster

Flexibel parkeringsnorm

En modell för en flexibel parkeringsnorm har antagits för Gustavsbergsprojektet. Den flexibla parkeringsnormen innebär att byggherren ges möjlighet att få kravet på parkeringstal sänkt genom så kallade mobilitetsåtgärder som syftar till att minska bilberoendet. Exempel på mobilitetsåtgärder är bilpool och gratis kollektivtrafikkort under en begränsad tid.

Modellen utgår från ett grundtal på 0,8 parkeringsplatser per lägenhet och därefter görs en justering av grundtalet baserat på lägenhetsstorlek. Efter justeringen ges en stegvis rabatt beroende på vilka mobilitetsåtgärder byggherren väljer att genomföra. En flexibel parkeringsnorm bedöms bidra till ett minskat bilberoende och en mer hållbar livsstil för de boende samtidigt som en trivsam och attraktiv boendemiljö skapas.

Allmänhetens frågestund

Under onsdagens kommunfullmäktige genomfördes också allmänhetens frågestund. Inför den är allmänheten välkomna att skicka in frågor om kommunens verksamheter till någon eller några av Värmdös politiker. Under frågestunden ställdes tre frågor. Vill du höra frågorna och svaren kan du titta på sändningen i efterhand. Klicka på länken ovan.

 

Senast publicerad: 2018-03-22

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00

varmdo.kommun@varmdo.se

Ställ en fråga direktlänk till annan webbplats

 


Mer kontaktinformation