Tyck till
Talande webbLyssna

Barn- och ungdomsledarstipendium

Värmdö kommun delar årligen ut ett ungdomsledarstipendium till barn- och ungdomsledare eller en förening för insatser inom barn- och ungdomsverksamheten. Stipendiet är på sammanlagt
20 000 kronor.

Barn- och ungdomsledarstipendiet ska i första hand delas ut till en person eller grupp som är bosatt eller verksam i Värmdö. Stipendiet överlämnas i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni samtidigt med kommunens övriga stipendier och priser.

Hur söker eller nominerar jag?

Du kan själv ansöka om barn- och ungdomsledarstipendiet, eller nominera en kandidat, men det är kultur- och fritidsnämnden som tar beslutet och kan även utse en kandidat som inte är nominerad.

Ansök eller nominera via e-tjänst på service.varmdo.se Uppleva och göra senast den 1 mars.

Barn- och ungdomsledarstipendiat 2016


Katarina Henriksson och Sven Stars FK delar på kultur- och fritidsnämndens barn- och ungdomsledarstipendium på 20 000 kr.

Motiveringar

Katarina Henriksson tilldelas årets barn- och ungdomsledarstipendium för sitt arbete med ”Koll på boll” inom Värmdö IF. En verksamhet som riktar sig mot barn och unga med autismspektrumtillstånd och utvecklingsstörning. En grupp som lätt hamnar utanför.

Seven Stars FK tilldelas årets barn- och ungdomsledarstipendium för sitt initiativ att starta och driva en fotbollsförening med ensamkommande flyktingpojkar. Projektet har inneburit en väg till nya vänner och snabbare inkludering i samhället.

Stipendiaterna tilldelas 10 000 kr vardera.

Barn- och ungdomsledarstipendiat 2015

Barn- och ungdomsledarpris ges till Lillsveds idrottsförening.

Senast publicerad: 2017-01-09

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00

varmdo.kommun@varmdo.se

Ställ en fråga direktlänk till annan webbplats

 


Mer kontaktinformation

Mer information

Dokument