Talande webbLyssna

Miljöbelöning

Gröna såpbubblor

Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden delar årligen ut en miljöbelöning för att stimulera engagemang i miljöfrågor i Värmdö kommun. Priset är på sammanlagt 10 000 kronor och går till enskild person eller grupp. 2018 års miljöbelöning gick till Kooperativet Ren Servis som arbetar i kommunhuset.

För att stimulera engagemang i miljöfrågor i Värmdö kommun delar Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden årligen ut en miljöbelöning. Belöningen delas ut för kreativa och nyskapande miljöinsatser som redan är utförda. Priset är på sammanlagt 10 000 kronor och går till enskild person eller grupp. Flera pristagare kan utses, varvid belöningen delas lika.

Hur nominerar jag?

Förslag till pristagare kan lämnas av vem som helst, senast den 31 mars varje år. Nomineringen kan göras via mejl eller brev och behöver innehålla uppgifter om vem som nomineras och en motivering till varför. Skriv även kontaktuppgifter till den nominerade samt kontaktuppgifter till den som skickar in nomineringen.

Belöningen delas ut på nationaldagen den 6 juni.

Adresser för nominering

Värmdö kommun
Bygg- och miljöavdelningen
134 81 Gustavsberg

E-post: varmdo.kommun@varmdo.se

Miljöbelöning 2018

Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden har beslutat att 2018 års miljöbelöning går till kooperativet Ren Servis som bland annat arbetar i kommunhuset. Stort grattis!

Motiveringen från nämnden:

 
Kooperativet Ren Servis arbetar aktivt med att få medarbetare och politiker i huset att anstränga sig mer att sortera miljömässigt rätt. Ren Servis tömmer också plaståtervinning och övrig återvinning minst två gånger per dag istället som tidigare då det skedde tre-fyra gånger i veckan. Bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden vill med miljöbelöningen uppmärksamma det goda arbete som Kooperativet Ren Servis gjort med förhoppningen att deltagarna i Ren Servis försätter sprida sitt budskap i miljötänk.

Senast publicerad: 2019-04-11

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se Mer kontaktinformation