Tyck till
Talande webbLyssna

Vardagsrehabilitering och aktiviteter

På Gustavsgården ges du möjlighet att delta i olika aktiviteter, ta promenader med Vårdhunden Brandy och njuta av de vackra sinnesstimulerande lokalerna i Oasen.

Vardagsrehabilitering och aktiviteter

På Gustavsgården har du möjlighet att delta i olika aktiviteter som anpassas utifrån dina egna önskemål, förutsättningar och behov. Du erbjuds även individuella insatser av sjukgymnast och arbetsterapeut om du har behov av det.

Regelbundet kan du delta vid aktiviteter så som sittgymnastik, sång- och rörelsegrupper, dans och tipspromenader. Vi har även behovsprövade aktivitets- och träningsgrupper som till exempel balansgrupper och korsordsgrupper. Vid högtider anordnas säsongsbundna aktiviteter som till exempel påsk-kul, luciafirande, jul-kul, sill-lunch, kräftskiva med mera.

Just nu genomförs ett projektet med anledning av Socialstyrelsens satsning med stimulansmedlen för ökad bemanning inom äldreomsorgen. Genom en utökad personalstyrka möjliggörs att fler aktiviteter kan genomföras och att ett större utbud av aktiviteter kan erbjudas. Dessa aktiviteter kan vara både individuella och i grupp.

Vårdhund

På Gustavsgården har du möjlighet att umgås med  vårdhunden Brandy. Vårdhundens uppgift är att öka livsglädje, välbefinnande och fysisk aktivitet. Genom övningar med vårdhunden tränas till exempel socialt samspel, ADL (aktiviteter i dagliga livet), minne, finmotorik, koncentration, balans och bålkontroll.

Remiss om vårdhundinsats skrivs av legitimerad personal. Du kan läsa mer om Vårdhundskolanlänk till annan webbplats på deras hemsida. Hundpromenader i grupp arrangeras i genomsnitt en gång i veckan.

Badet

På badet erbjuds du som har särskilt behov en möjlighet till avslappnande bad i en lugn och harmonisk miljö. Här får du en enskild stund i badet med bubblor, levande ljus och avspänd musik.

Oasen

I Oasen kan du som boende på Gustavsgården med hjälp av hörsel, doft, syn, smak och känsel uppleva skog, äng, skärgårdsbodar, en brygga samt en vik från Värmdö. Med hjälp av fototapeter, ljudanläggningar, belysning, vacker inredning med mera har vi skapat en oas för dina sinnen.

Här kan du bland annat njuta av ett fint avkopplande vardagsrum i gammal stil. Film och aktivitetsrummet bjuder dig på skog och äng till ljudet av fågelkvitter. Korridoren leder dig mellan skärgårdsbodar och brygga längs en vik från Värmdö samtidigt som du hör ljudet av vågskvalp.

I Oasens lokaler finns även spelenheten Xbox 360 Kinect. Här kan du utmana dina granar i till exempel tennis och bowling. Ingen handkontroll behövs.

Guldkanten

Föreningen Guldkantenlänk till annan webbplats anordnar även aktiviteter på Gustavgården. Till dessa är både du som bor på Gustavsgården och du som är senior och bor hemma i ordinärt boende välkommen.

Senast publicerad: 2018-05-24

Kontakt

Gustavsgården
Trallbanevägen 3-5
134 43 Gustavsberg
Telefon: 08-570 131 00

Enhetschef
Jenny Signer
08-570 470 41, 070-168 04 26
jenny.signer@varmdo.se

Samordnare
Susanne Waerner
08-570 131 36
susanne.waerner@varmdo.se


Mer kontaktinformation