Engagera dig

Civilsamhället, det vill säga privatpersoner, föreningar, studieförbund med flera, spelar en mycket viktig roll för nyanländas möjligheter att integreras i lokalsamhället. I Värmdö finns flera initiativ som du som vill engagera dig kan delta i. Här hittar du information om några av dem.

Inlöparna Värmdö

Inlöparna Värmdö är ett privat initiativ för att nyanlända ska integreras i samhället genom att prata med varandra. Nya och etablerade svenskar, vuxna och barn, träffas varje vecka för att promenera/springa och prata. Kontakta Inlöparna Värmdö via gruppen på www.facebook.com/inloparnavarmdo/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kompis Sverige

Värmdö kommun samarbetar med organisationen Kompis Sverige, som matchar nyanlända med etablerade svenskar till kompispar. Som kompis genom Kompis Sverige träffar du din nyanlände kompis regelbundet och fikar, promenerar, sportar, eller gör något annat som ni tycker är kul. Du får lära dig mer om en annan kultur och din nyanlände kompis får träna svenska och en möjlighet att lära sig hur samhället och det sociala livet fungerar i Sverige.

Se Kompis Sveriges film om kompisarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om Kompis Sverige och hur du gör för att träffa en kompislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Röda Korset

Röda korsets Värmdökretsen anordnar varje vecka språkcafé för nyanlända som vill träna på svenska. Som etablerad svensk kan du hjälpa till genom att engagera dig som samtalsledare.

Läs mer om Röda Korsets språkcafé och anmäl dig som samtalsledarelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Svenska kyrkan

Hos Svenska kyrkan i Värmdö (Gustavsberg-Ingarö församling) kan du som vill engagera dig t.ex. hjälpa till vid utdelningen av matkassar till utsatta personer.

Läs om aktuella volontäruppdrag och hur du gör för att engagera diglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen till Värmdö

Välkommen till Värmdö är ett privat initiativ som på volontärbasis samlar in och fördelar varor och tjänster till nyanlända, och bland annat hjälper nyanlända med möblering av bostaden. Kontakta gruppen genom att ansöka om medlemskap på www.facebook.comlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


 

Senast publicerad: 2017-03-21