Talande webbLyssna

Anhörigveckan 2017

En ung pojke håller för sin farfars ögon i en lek.

Anhörigas livssituation uppmärsammas årligen under Nationella Anhörigdagen och Anhörigveckan. Det uppmärksammas med två olika arrangemang i Värmdö.  

Anhörigveckan äger rum den veckan då den 6 oktober infaller. Dagen instiftades på initiativ av Anhörigas Riksförbund 2005. Runt om i landet arrangerar kommuner, föreningar och andra aktörer aktiviteter och manifestationer på temat att vara anhörig.

Anhörigveckan i Värmdö

Anhörigveckan och den värdefulla insats anhöriga gör uppmärksammas i Värmdö med föreläsningar och Anhörigdagen på Diamanten.

Föreläsning - Om att orka som anhörig

Måndag 2 oktober kl 18.00 i Kyrkettan, Gustavsberg, Värmdögatan 1
Hur kan jag göra som anhörig eller medmänniska när jag känner att ansvaret känns för stort? På ett medmänskligt sätt föreläser prästen och författaren Lars Björklund om hur man själv behöver sätta gränser för att orka.

Anhörigdag på Diamanten 

Torsdag 5 oktober kl 10-14 på Seniorcenter Diamanten, Kullsvedsvägen 2
”Hur kan vi styra våra tankar” KBT terapeut Johan Deutgen berättar. ”Med musiken som verktyg” Birgitta Andersson, musikterapeut och inspiratör, föreläser.

Mer om Anhörigdagen på Diamanten 2017.

Föreläsning - Om beroende och medberoende

Torsdag 5 oktober kl 18.00 i Skärgårdskyrkan, Skärgårdsvägen 252
Föredrag om beroende och medberoende i en familj. Mor och son Mathilde och Emil Häggbom berättar sin historia där sonen tog hjälp för sitt missbruk och Mathilde fick hjälp genom anhöriggrupp. En berättelse om smärta och rädslor, men också möjligheter och hopp.

 

Senast publicerad: 2017-09-26