Polarna Värmdö

Värmdö Polarna är ungdomar som är 18-20 år (från det året man fyller 18 år till det året man fyller 20 år) och anställda av Värmdö kommun för att finnas ute bland andra ungdomar i åldersgruppen 13-16 under eftermiddagar och kvällar och vissa vardagar och helger. Nu söker vi nya Polare!

Vi finns tillhands

Värmdö Polarna arbetar drog- och brottsförebyggande under eftermiddagar, kvällar vissa vardagar och helger.

Kontakta oss

Jourtelefon: 0739-88 00 95

E-post polarna@varmdo.se

Polarna Värmdö har också en egen Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Arbetsledare för Polarna

Måns Lindgren
Johan Berglind
Stefan Wagenius

Så arbetar gruppen

På fältet arbetar gruppen tillsammans med vuxna arbetsledare i de miljöer där ungdomar rör sig på helgerna. Till sitt förfogande har de en minibuss och om somrarna även cyklar. Genom fältarbetet kan man avstyra bråk och skapa lugn bland ungdomar runtom i kommunen.

Utbildade ungdomar

Gruppen utbildar kontinuerligt ungdomar till ansvarsfulla ledare, allt för att skapa en lugnare stämning och motverka våld. Hälften av dem som får utbildning söker den själva och hälften kommer via rekommendation från socialkontorets ungdomsgrupp. För att få kontinuitet är alltid några av förra årets deltagare kvar.  

Polarna Värmdö får en grundutbildning som består av första hjälpen, hjärt-lungräddning, brand, väktarkunskap, konflikthantering och en orientering om hur socialförvaltningen arbetar.

Du som är intresserad av att bli Polare, se nedan.

En del i ett nätverk

Polarna Värmdö arbetar som en del i ett unikt nätverk bestående av polis, nattvandrande föräldrar, fritidsgårdar, Maria Ungdomsenhet och andra aktörer i kommunen som kommer i kontakt med ungdomar – ett samarbete som är en stor del av framgången med detta fältarbete.

Jag vill bli Polare!

Som Polare måste du vara mellan 18-20 år  (från det året du fyller 18 år till det året du fyller 20 år) och folkbokförd i Värmdö kommun.

Tyvärr är perioden för att skicka in intresseanmälningar stängd för år 2017 - sista dag var den 30 april. Vi kommer att meddela på varmdo.se när nästa period börjar.

​Frågor om Polarna?

Kontakta Johan Berglind på tel: 073-988 40 93, Måns Lindgren på tel: 070-184 74 14 eller Stefan Wagenius på tel: 076-209 90 06

Senast publicerad: 2017-05-01

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00

varmdo.kommun@varmdo.se

Ställ en fråga direktlänk till annan webbplats

 


Mer kontaktinformation