Friskvård

Hedvig och CG PT

Personlig träning

Gustavsbergsbadet erbjuder individanpassad personlig träning.

I ett PT-besök ingår:

  • Samtal med instruktör ca 15 minuter (träningsbakgrund, nuläges- analys, mål/delmål)
  • Personligt träningsupplägg
  • Träningskort
  • Muskel- och fettmätning med Tanita-våg
  • Entré till anläggningen

Kroppsmätningar

På Gustavsbergsbadet finns möjlighet att göra kroppsmätningar, och till exempel ta reda på kroppens fördelning av muskler, fett och vätska. Då används en Tanitavåg, en fyrpunktvåg som läser av:

  • Vikt
  • BMI
  • Kroppsfett i procent
  • Muskelmassa i kg
  • Totalmängd kroppsvatten

Vid denna mätning ser man var personen snabbast lägger på sig fett på kroppen. Med Tanitavågen som redskap och en personlig tränare som coach får du en god möjlighet att kunna påverka ditt liv, förbättra din hälsa och öka livsglädjen.

Genom träning påverkar vi muskelmassa och kroppsfett. Kontrollera att det är fettmassan som minskar och inte muskelmassan. På Gustavsbergsbadet erbjuder vi möjlighet att utföra kroppsmätningar i kombination med ett personligt träningsupplägg och enkel kostrådgivning men du kan även boka enbart mätning med Tanitavågen.

För mer information kontakta vår kassa eller mejla våra licensierade personliga tränare.

Pulstest och konditionstest

Pulstestet utförs på cykel, crosstrainer eller löpband, där syreupptagnings-förmågan räknas ut. En bra syreupptagningsförmåga gör att vi klarar både fysiska och psykiska påfrestningar bättre. Testet är ett så kallat submaximalt test vilket betyder att belastningen inte är maximal. Detta gör att alla klarar av att genomföra testet. Du får cykla mellan 10-20 minuter beroende på din pulsutveckling. Under testet mäts pulsen och ansträngningsnivån flera gånger. Tillsammans går vi igenom resultatet och du sätter med hjälp av testledaren upp framtida mål. Totalt tar test och genomgång cirka en halvtimme.

Konditionstest 10-15 minuter utförs på cykel, crosstrainer eller löpband med ett pulsband. Testledaren läser av resultatet och sätter upp nya mål.

Efter tre till sex månader kan ytterligare ett test utföras, som jämförs med det första.

Har du frågor och funderingar kring pulstest eller personlig träning?

Mejla våra licensierade personliga tränare.

Fysisk aktivitet på recept, FaR

Du som har ett recept på ordinerad träning från husläkare eller sjukgymnast är välkommen att boka en tid för guidning efter sjukdom eller rehabilitering. I det första mötet, 30-60 minuter, lägger vi stort fokus på samtalet där vi tillsammans går igenom vårt friskvårdsutbud i form av olika gruppträningsaktiviteter. Här har du chansen att rådfråga oss samt berätta lite om din bakgrundshistoria. Vi tittar också på vad som passar dig bäst utifrån dina egna förutsättningar, vilka mål du har med din träning och vad du vill lägga fokus på. En uppföljning bokas alltid in i samband med första träffen, då du får en introduktion i motionslokalen och vi går igenom maskinernas inställningar samt funktioner.

Priser

se prislista​

Senast publicerad: 2015-04-28