Tyck till
Talande webbLyssna

Kultur- och aktivitetshus

I Gustavsberg finns lokaler att hyra för föreställningar, konserter, kurser och konferenser.

Gustavsbergsteatern

Gustavsbergsteatern har en teatersalong med 243 publikplatser. Salongen ska i första hand användas för publika kulturarrangemang.

Kristallsalen är en lokal inom Gustavsbergsteatern som lämpar sig för kurser och konferenser.

Musikens hus

Musikens hus ligger i Gustavsbergs centrum, precis intill Gustavsbergsteatern. Varje vecka går hundratals Värmdöungdomar här på olika musikaktiviteter och kurser hos Värmdö kulturskola. 

Husets största lokal är på 150 kvadratmeter, med plats för orkestrar, steelband och repetitioner. Det finns också två salar på 50 kvadratmeter vardera, för körer och mindre ensembler. Rockrummet och slagverksrummet är specialinredda för att kunna tillgodose behovet av elektrisk musikutrustning och ljuddämpning. Musikens hus rymmer också en piano- och datastudio.

Runda huset

På plan 3 finns ett mötesrum med möjlighet till digital storbildsskärm. Rummet har cirka 20 platser. Det kan även bokas för borgerliga vigslar. Bokning av mötesrummet görs här.öppnas i nytt fönster

Gustavsbergs bibliotek är beläget i Runda huset i Gustavsbergs centrum. Huset är ritat av arkitekten Olof Thunström och invigdes i februari 1954 som ett kommunalhus.

I september 1988 blev Runda huset Värmdös kulturhus i samband med att huvudbiblioteket och kulturförvaltningen flyttade in. Huset fick då en specialdesignad inredning för att kunna tillgodose de nya verksamheterna. Inredningen stod Åke Axelsson för. Karin Björquist, Gustavsbergskeramiker och Nobelservisens skapare, utformade de blå golvkeramikplattorna samt de små keramiska djuren, vattensnoken och grodan, som finns på barnavdelningen.

Fjärde planet på Runda huset inrymmer dels biblioteksverksamhet och dels kulturskoleverksamhet. Här finns också en utställning om Framtidens Gustavsberg.

Senast publicerad: 2019-03-19

Kontakt

Värmdö kommun
Skogsbovägen 9–11, Gustavsberg
Postadress: 134 81 Gustavsberg
Telefon: 08-570 470 00
varmdo.kommun@varmdo.se Mer kontaktinformation