Talande webbLyssna

Ansök om plats

Du som vårdnadshavare har möjlighet att ansöka om plats för ditt barn till valfri förskola eller i pedagogisk omsorg (familjedaghem) inom Värmdö kommun.

Du kan ansöka här, på kommunens webbplats, för det krävs e-legitimation. Om du saknar e-legitimation kan du beställa den via din bank. För mer information om e-legitimation, se högerspalten.

Du får ansöka om plats först när barnet är tre månader. ​Om ansökan görs tidigare kommer barnet att ställas i kö från det datum då barnet blir tre månader.

Du kan ställa ditt barn i kö om du är på väg att flytta till Värmdö kommun. Komplettera då din ansökan med kopia på köpehandlingar för kommande boende i kommunen. När ni är folkbokförda i Värmdö kommun erbjuder förskolan plats enligt kommunens köregler.

Om du behöver barnomsorg på obekväm arbetstid gör du ansökan om detta separat.

 

Med anledning av service och underhåll av systemet kommer det att uppstå ett kortare stopp av e-tjänsten nedan för att ansöka om plats. Tjänsten kommer att ligga nere kl. 13-15 fredagen den 13 april.


Så fyller du i ansökan

När du loggat in väljer du det barn du vill göra ansökan för till vänster. Personuppgifter hämtas från folkbokföringsregistret. Om du inte är folkbokförd i kommunen kan det förekomma vissa svårigheter att använda e-tjänsten, ta då kontakt med handläggare via kommunens växel 08-570 470 00.

De uppgifter du kan ange i ansökan är:

  • Om du kommer att vara föräldraledig för vård av annat barn när du har behov av plats.
  • I rutan övrig information kan du exempelvis uppge kommande adress i kommunen.
  • Du hittar även information under frågetecknen i ansökan på respektive sida.
  • Vid ansökan till Djurö/Stavsnäs (Djurhamns förskola, Djuröskutan) och Öar (Möja, Runmarö, Sandhamn, Svartsö) kan önskemål specificeras i rutan Övrig information.

Bekräftelse på ansökan skickas direkt till den e-postadress du angivit.

Saknar du mobilt Bank-Id eller e-legitimation? Ring Värmdö kommun, kontaktcenter på telefon 08-570 470 00 så hjälper vi dig.

Håll dina uppgifter aktuella

Du kan hålla dina kontaktuppgifter och inkomstuppgifter aktuella genom att logga in med e-legitimation i "Ansökan om barnomsorgsplats". 

 

Senast publicerad: 2018-04-13