Tyck till
Talande webbLyssna

Val och antagning till gymnasiet

Värmdö kommun har tecknat samverkansavtal med samtliga kommuner i Stockholms län och Håbo kommun gällande de nationella programmen. Det innebär för dig som bor i Värmdö att det är fritt fram att söka gymnasieskola i alla kommuner inom Stockholms län, Håbo kommun och i Stockholms läns landsting.

Skolinspektionen stänger Thoren Innovation School i Stockholm med omedelbar verkan.

Kommunen kommer att ta kontakt med de Värmdöelever som gått åk ut åk 1 eller åk 2 på skolan vt-18 och erbjuda stöd i att hitta alternativ för att fortsätta den påbörjade utbildningen. De som med anledning av stängningen önskar söka ny skola, börja årskurs 1 från start, kan också på samma sätt som enligt ovan skicka in en ansökan till Gymnasieantagningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Detta behöver göras snarat möjligt.

För att ditt ändringsval ska hinna registreras inför slutantagningen måste detta vara Gymnasieantagningen tillhanda absolut senast måndag den 25 juni.

Hur ansöker jag?

Du som ska börja på gymnasiet gör din ansökan till önskad utbildning och skola via hemsidan för Gymnasieantagningen i Stockholms län, se länk i högerspalten. På Gymnasieantagningens hemsida hittar du även mer information om viktiga datum för ansökan samt information om vilka program och utbildningar du kan söka, vilka behörigheter som krävs med mera.

Om du inte kan söka via webben

Du som inte kan söka via webben får hjälp att göra din ansökan hos studievägledaren på din skola.

Kom du inte in på gymnasiet? 

Om du inte kom in på gymnasiet har kommunen ett ansvar att hjälpa dig med sysselsättning i form av studier, arbete eller praktik. Läs mer om det kommunala aktivitetsansvaret och vilken hjälp du kan få häröppnas i nytt fönster.  

 

Senast publicerad: 2018-06-21